Företagssupport:
vard 8-17
Butik:
vard 11-17
Fjärrsupport ButikenFöretagstjänsterPrivattjänsterOm oss
Företagssupport:
vard 8-17
Butik:
vard 11-17
lör & sön stängt
Status på serviceärende
 

Bara 399 kr/tim

RUT för IT-tjänster

Information om RUT-Avdrag på IT-Tjänster i Hemmet

Från och med den 1/8 - 2016 är det möjligt att utnyttja RUT-Avdraget när du får hjälp med din dator/mobil/surfplatta eller internetutrustning i hemmet vilket gör att du kan få en skattesubventionering på 50% av arbetskostnaden förutsatt att du har tillräckligt mycket RUT-pengar intjänade.

Vi på Nyhamn Data är självklart behöriga att utföra dessa tjänster. När arbetet är klart betalar du för framkörning, eventuell hårdvara samt 50% av arbetskostnaden, resten betalar skatteverket ut till oss retroaktivt.

Så här skriver Skatteverket angående IT-Tjänster som omfattas av RUT-Avdraget:
”De nya reglerna innebär att vissa it-tjänster kommer att ge rätt till rutavdrag när de utförs i köparens bostad. Tjänster som kommer att ge rätt till rutavdrag är arbete med att ta i bruk, installera, reparera och underhålla data- och it-utrustning, till exempel persondatorer, läsplattor, tv-apparater, smart telefoner och spelkonsoler.

Kringutrustning som stödjer data- och it-utrustningen och som är sammankopplade med dessa, till exempel skrivare, skannrar och avläsare. dataprogram och dataförbindelser som hanterar hushållens it-utrustning och som kan ta emot och/eller sända elektronisk kommunikation, till exempel modem, routrar, fiber- och nätverkskablar samt wifi-utrustning. Även enklare rådgivning och handledning som ges i samband med ovanstående arbete kommer att ge rätt till rutavdrag.

Däremot omfattas inte arbete med