Företagssupport:
vard 8-17
Butik:
vard 11-17
Fjärrsupport ButikenFöretagstjänsterPrivattjänsterOm oss
Företagssupport:
vard 8-17
Butik:
vard 11-17
lör & sön stängt
Status på serviceärende
 

Varför server?

Vad händer om en dator med viktiga filer går sönder? Inget, filerna finns på servern! Gå till en annan dator så löser det sig.

Hela poängen med en server är att ha en centraliserad säker plats för affärskritiska funktioner och dokument. Servern har ett extra batteri som skyddar vid strömavbrott eller strömspikar på elnätet. Servern står säkert och underhålls regelbundet och är därför enormt mycket säkrare än vanliga datorer. Om företaget anställer ny personal eller någon slutar så är det lätt att förändra åtkomst till dokument och program på en server.

NyhamnData har flera servertekniker vilket gör att vi alltid kan finnas till hands.

En stabil miljö

Vanliga datorer uppdateras nästan varje dag och det är oftast då som något slutar fungera och ställer till med problem. En server uppdateras av en servertekniker enligt ett schema och däremellan så fungerar servern pålitligt eftersom ingenting förändras.

Lite teknisk jargong

VPNVirtuellt Privat Nätverk är något man använder för att via internet säkert ansluta sig till nätverket på jobb utan att någon kan avlyssna.
ADActive Directory är databasen på servern som innehåller all information om användare och rättigheter.
RDPRemote Desktop Protocol är en funktion som tillåter att man från en dator med internet kan koppla upp sig mot servern och jobba som om man satt framför servern.
CALClient Access Licens behövs för varje användare som vill koppla upp sig mot servern.